Written by

Instagram razmatra postovanje video zapisa dužine i do sat vremena

m:ovo m:ono| Views: 89

Instagram razmatra pokretanje funkcije koja korisnicima omogućava da aplouduju video do sat vremena trajanja, što bi ovu društvenu mrežu učinio mnogo manje instant iako je ona tako zamišljena. Prema pisanju The Wall Street Journal-a koji je upoznat sa ovim pitanjem u budućnosti će fokus biti na vertikalnim video zapisima.

U njihovom izvještaju se navodi kako je Instagram već započeo pregovore sa tvorcima sadržaja o stvaranju dugih video zapisa. Ukoliko se navodi potvrde ova funkcija bi se mogla pokrenuti u okviru aplikacije Instagram iako još uvijek nema zvaničnih potvrda.

Ovo bi moglo biti značajna promjena za ovu platformu jer trenutno Instagram dozvoljava postovanje video sadržaja od najviše jedan minut trajanja, a na stories je to od 15 sekundi. Omogućavanjem postovanja dugačikih video zapisa Instagram bi poslao poruku kako želi da se takmiči sa YouTube-om iako ne ovoj platformi vertikalni sadržaj pojavljuje u limitiranom broju.

Jedno je sigurno, duži video zapisi će sigurno donijeti više reklama koje su u posljednje vrijeme u stalnom porastu i glavni izvor prihoda društvenih mreža. To takođe znači da će se korisnici duže zadržavati na mreži što omogućava Instagramu da im prikaže više reklama.