Instagram Reels_mtel blog

Written by

Instagram Reels je dostupan globalno

m:apps, preporučujemo| Views: 91

Prošle sedmice, Instagram je zvanično pokrenuo Reels – novi način stvaranja kratkih i zabavnih video-zapisa. Ova opcija Instagrama predstavlja direktnu konkurekciju popularnom TikTok-u.

Snimite i uredite video-zapis trajanja 15 sekundi sa zvukom, efektima i novim kreativnim alatima. Svoje Reels djelo možete dijeliti sa pratiocima na Feed-u, a ukoliko koristite javni profil onda će se vaš snimak dijeliti i kroz Explore sekciju sa cijelom Instagram zajednicom.

Kako radi?

Pri izradi snimka, za početak je važno da na dnu Instagram kamere otvorite Reels. Na lijevoj strani ekrana vidjećete različite alate za kreativno stvaranje snimka, poput:

  • Audio: potražite željenu pjesmu u Instagram muzičkoj biblioteci, te je koristite u svom snimku;
  • AR efekti: ovi efekti će svakom snimku dati poseban pečat;
  • Tajmer i štoperica: ova opcija je od koristi kada želite kreirati snimak bez ruku;
  • Poravnanje: kako bi prelazi u vašem videu bili neprimjetni, potrebno je da predmeti budu u istoj ravnini, a tu će vam od pomoći biti ova opcija;
  • Brzina: ovu opciju izaberite kako biste ubrzali ili usporili dio video-zapisa.

Reels snimke možete snimiti u isječcima, sve odjednom ili pomoću prenosa iz vaše galerije.

Kako gledati Reels?

U sekciji Explore prikazivaće se najbolji snimci, oni koji prate trendove na Instagramu. Svaki Reels ćete moći lajkovati, komentarisati ili podijeliti sa svojim prijateljima.

Reels pruža korisnicima nove načine da se izraze, otkriju mnogo više onoga što vole na Instagramu i pomognu svima koji imaju talenta da dođu do publike.

Iako Reels kreće globalno, vjerovatno ga na svom Instagramu još nećete naći. Pratite ažuriranja narednih dana i sedmica te javite utiske kada isprobate novi kreativni alat.