integracija Messenger-a i Instagram-a

Written by

Instagram unapređuje novi udruženi Messenger

m:reza, preporučujemo| Views: 99

Jeste li već „doživjeli novo iskustvo“ koje je obećao Facebook kad je najavio integraciju Messenger-a i Instagram-a? Uz opciju Watch Together, teme za chat i vanish mode, Instagram je zaista dobio lijepo unapređenje!

Watch Together omogućava da zajedno sa ekipom prijatelja gledate IGTV, Reels i druge sadržaje na Instagram-u. Kada otvorite video chat, kliknite na ikonicu „mediji“ pa odaberite opciju „TV i filmovi“. Sve učesnike chat-a možete vidjeti u dnu ekrana, a tu je i polje za pisanje komentara.

Teme su vam na raspolaganju kako bi vaša interakcija sa drugima bila personalizovana u skladu sa vašim ukusom i raspoloženjem. Izaberite template po vašoj želji i upustite se u beskrajni slijed čavrljanja o svemu i svačemu!

Treća novost je „vanish mode“, inspirisan dobro poznatim nasljeđem Snapchat-a, uz koji će vaše poruke netragom nestati čim osoba sa kojom razgovarate pročita poruku i izađe iz chat-a. Nezamjenjivo, zar ne!

Vjerovatno nećete odmah imati pristup svim promjenama, ali budite strpljivi, jer doći će do svih korisnika u dogledno vrijeme. Ako pak niste voljni „da se mijenjate“, ni to nije problem, možete da odgodite implementaciju spajanja. Ali ne dovijeka, jer integracija će u nekom trenutku ipak postati obavezna.