instagram-2

Written by

Instagram započeo testnu fazu sakrivanja broja lajkova

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 297

Iako su ovo mnogi posmatrali sa dozom sumnje, ipak se dogodilo. Instagram je zaista krenuo sa sakrivanjem broja lajkova, pa se sada mnogi pitaju kakva je budućnost ove mreže, ali i influensera koji su preplavili platformu.

Sve pod izgovorom “uklanjanja pritiska” na korisnike, popularna društvena mreža u testnu fazu uključila je Australiju, Japan, Novi Zeland, Irsku, Italiju i Brazil. U ovom probnom periodu korisnici vide sve korisnike koji su lajkovali objavu, ali je ispod sada navedeno jedno korisničko ime i fraza “i drugi”.

Razlog za sve ovo jeste bojazan da društvene mreže mogu pridonijeti niskom samopoštovanju kod mladih ljudi.

“Nadamo se da će ovaj test ukloniti osjećaj pritiska kod korisnika o tome koliko će ljudi lajkovati određenu objavu, a sve u cilju veće pažnje na dijeljenje sadržaja koji zaista volite”, poručili su iz Instagrama.

Iz kompanije dodaju da test neće uticati na mjerne alate, jer korisnici još uvijek mogu vidjeti listu osoba koje su lajkovale sadržaj klikom na njega.

Ipak, istraživanja su pokazala da je broj lajkova postao svojevrsno mjerilo uspjeha ili popularnosti na Instagramu. Takođe, sve češće se ukazuje na to kako potvrda ili izostanak “sviđanja” mogu uticati na ljudsko samopoštovanje, a naročito kod mladih ljudi.

Instagram konstantno radi na unapređenju korisničkog iskustva, pa je ranije ovog mjeseca otkrivena nova funkcija koja će se odnositi na rješavanje problema maltretiranja na internetu.

Šta vi kažete o “sakrivanju” broja lajkova? S obzirom na ekspanziju koju je Instagram doživio, možda ovakav potez dugoročno i nije loš.