Written by

Intel i ASUS predstavili novitete na sajmu Computex 2015

m:ovo m:ono| Views: 134

Intel

Computex, najveći sajam tehnoloških proizvoda na svijetu, održan je nedavno u Taipeiju, a najveće svjetske tehnološke kompanije kao što su ASUS, AMD, Intel, NVidia i mnogi drugi predstavili su svoje proizvode.

Computex se već tradicionalno održava sredinom godine kako bi proizvođačima pružio priliku da prezentuju svoje proizvode koje nisu stigli predstaviti u januaru na sajmu CES u Las Vegasu.

Intel Corporation predstavio je proizvode i rješenja koji će ponuditi nove korisničke interfejse i podržati širenje računarskog ekosistema u nova područja.

U svom uvodnom govoru na Computex 2015 sajmu Kirk Skaugen, viši potpredsjednik i generalni direktor Intelovog odjeljenja Client Computing Group pozvao je tajvansku račursku zajednicu na saradnju i iskorištavanje prilike za oblikovanje budućnosti računarstva.

Skaugen je iznio predviđanja vezana uz budućnost računarstva idemonstrirao proizvode i platforme koje će nas u nju odvesti. Pokazao je i kako će te inovacije uskoro omogućiti primjenu inteligentnih funkcija u svim segmentima života. Intel je predstavio proširenje linije proizvoda Intel IoT Gateway, te Intel Unite – novo, cjenovno učinkovito poslovno rješenje osmišljeno za jednostavnu i intuitivnu saradnju, kao i poboljšanu produktivnost sastanaka, a tehnologija Thunderbolt poboljšana je više nego ikada od svog predstavljanja. Intel je takođe predstavio liniju procesora Intel Xeon E3-1200 v4, procesore Xeon sa integrisanom grafikom Intel Iris Pro Graphics P6300.

ZenWatch 2

I kompanija ASUS je prikazala svoje inovacije na Computex 2015 sajmu, te predstavila liniju proizvoda inspirisanu Zen dizajnom, koji su stvoreni kako bi osigurali ultimativni digitalni svijet dostupan svakom korisniku. Predstavnici medija imali su priliku među prvima vidjeti ove inovativne proizvode na demo štandu ASUS Zensation konferencije za medije.

Kompanija ASUS na Computex sajmu predstavila je i novi pametni sat, a radi se naravno o ZenWatch 2 modelu koji dolazi sa Android Wear operativnim sistemom.

Kompanija će ponuditi dva nova modela, jedan će biti dimenzija 41mm lice i 22mm širine narukvica, što je veličina prošlogodišnjeg ASUS ZenWatch modela. Međutim, ASUS će sada nuditi i manji model, čija veličina je 37 mm, odnosno 18 mm. Oba sata imaju 2.5D OLED displej koji dolazi uz Gorilla Glass 3 zaštitu ekrana, kao i neimenovani Qualcomm SoC čip. Sat ima sertifikat da je otporan na prašinu i vodu, a Asus ZenWatch 2 nudi i novi magnetni sistem punjenja. Sat će biti ponuđen u više varijanti, a jedna od njih će biti luksuzna – sa Swarovski kristalom.

https://www.youtube.com/watch?v=ztiNeCKskWM