Written by

iOS 12 će u iPhone unijeti novi život

m:ovo m:ono| Views: 82

Ljubitelji kompanije Apple sa nestrpljenjem su čekali ovogodišnju  WWDC konferenciju da saznaju šta se to novo sprema. Jedna od najvažnijih stavki svakako je bilo predstavljanje novog iOS 12 operativnog sistema koja će svim korisnicima biti dostupna ove jeseni.

Najnoviju verziju iOS-a posjetiocima su predstavili Tim Cook i Craig Federighi.

Prva tema koje su se dotakli bile su performanse, a posebna pažnja se posvetila optimizaciji sa prethodnom verzijom koja je dala zaista izvrsne rezultate. Najnoviji sistem puno bolje funkcioniše kad je u pitanju multitasking i teško opterećenje sistema, a oni tvrde da je čak dva puta brži od svog prethodnika.

I taman kad pomislite da ne može bolje kad su u pitanju fotografije, čelnici Apple-a kažu da može pa su donijeli određena poboljšanja u Photo aplikaciju. U sklopu aplikacija sada imate preporuke za ključne trenutke, ljude, mjesta i kategorije fotografija čak i prije nego što počnete ukucavati pojam u pretragu. Fotografije sada možete tražiti i na osnovu povoda u kojem ste snimili fotografiju.

Tu je i novi tab koji se zove For you, a najsličniji je Google Photos Assistant-u ili Facebook Memories i tu će vam izlaziti fotografije koje ste snimili prethodnih godina u isto vrijeme. Tu ćete pronaći i savjete za dijeljenje svojih albuma sa ljudima na fotografijama.

U slučaju dijeljenja, aplikacija će postaviti pitanje osobi sa kojom želite da podijelite sadržaj. Siri je takođe dobio poboljšanja zbog kojih će vam moći sugerisati i iznositi personalizovane komande odabrane od strane vas kao i prečice za najviše korištene aplikacije.