Written by

iOS 12 olakšava praćenje potrošnje baterije

m:ovo m:ono| Views: 149

Kompanija Apple nakon 12 verzija iOS operativnog sistema konačno ima potpunu i detaljnu statistiku u vezi potrošnje baterije svojih proizvoda. Zahvaljujući toj statistici konačno će se moći utvrditi koliki je zaista vijek trajanja baterije iPhone-a.

Statistika baterije za iOS je uvijek bila prilično ograničena i nikada nije bila up potpunosti jasna. Sve informacije koje su prijavljene do iOS 11 su se odnosile na potrošnju baterije kod različitih aplikacija koja je bila izražena u procentima potrošene baterije i sve je na prvi pogled djelovalo prilično konfuzno.

Ono što je oduvijek nedostajalo da bi se moglo porediti sa baterijama androida jeste vrijeme aktivne upotrebe telefona, ali tome je konačno došao kraj. Korisnicima je sada dostupno mnoštvo novih informacija zbog kojih će lakše razumjeti potrošnju baterije. Na iOS 12 operativnom sistemu sada ne samo da možete vidjeti grafički prikaz potrošnje baterije i punjenja već i veoma detaljan prikaz potrošnje baterije sa i bez upaljenog ekrana. Postoji i statistika o prosječnoj potrošnji u posljednjih 10 dana. Pored svih ovih podataka iOS sada pokazuje i vrijeme kada ste posljednji put isključili telefon iz punjača te koliki je nivo baterije bio u tom trenutku i na taj način se u potpunosti može pratiti potrošnja baterije. Ipak, pored ovih sjajnih poboljšanja, Apple još uvijek mora popuniti neke rupice.  Na primjer, statistika potrošnje baterije uključuje posljednjih 24 sata, ne samo vrijeme koje je prošlo otkako je telefon bio isključen iz punjača što daje mnogo relevantnije podatke.