iOS 13_Apple_blog_mtel

Written by

iOS 13.2 donio brojna poboljšanja

mobilni svijet, u žiži| Views: 357

Kompanija Apple predstavila je početkom septembra iOS 13 – novu verziju operativnog sistema za svoje uređaje i od tada nastavila sa konstantnim unapređenjem. Potom je stigla verzija 13.1, a nedavno i verzija 13.2 koja je donijela brojna poboljšanja.

U posljednjem ažuriranju implementiran je veliki broj novih funkcija, poput iPhone 11 i 11 Pro Deep Fusion kamera moda. Ovaj način fotografisanja u potpunosti radi u pozadini i sam se aktivira zavisno od osvjetljenja. Takođe, stvorena je kompatibilnost za nadolazeće AirPods Pro i Beats Solo Pro slušalice. Upravo nove Apple-ove slušalice će zahtijevati ovu verziju operativnog sistema, a korisnicima će značajno poboljšati audio-doživljaj i smanjiti buku.

iOS 13.2 donosi i poboljšanju interakciju sa Siri asistentom, gdje je sada omogućeno snimanje zvuka koje se može dostaviti developerima kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo.

Zanimljivo je da je novo ažuriranje donijelo i nove emotikone, a HomePod govorna podrška sada daje mogućnost da pametni zvučnik prepozna i do šest različitih glasova. Većina korisnika već je obaviještena o novom ažuriranju, a ukoliko ste ga propustili onda je potrebno da otvorite Podešavanja > Opšte> Ažuriranja softvera, i spremni ste za iOS 13.2.