Written by

IoT: Samsung-ova vizija pametnog doma sa CES-a

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 184

Samsung Electronics prati sva poboljšanja smart tehnologija koja nevjerovatnom brzinom transformišu ritam svakodnevnog života.

Tehnologija koja se koristi u svakodnevnici više nije nešto što se treba učiti, već ima mogućnosti da uštedi vrijeme svojih korisnika kako bi na što kvalitetniji način iskoristili svoje vrijeme. Iz Samsung-a navode da suština pametnih domova nisu uređaji, njihova brzina i funkcije, već iskustvo koje pružaju korisnicima u njihovoj rutini, što je njihova najveća misija.

Vještačka inteligencija je dio vizije kompanije, a fokus njenog smart home-a je Bixby koji je u jako kratkom periodu napredovao od jednostavnog glasovnog asistenta do inteligentnog interface-a sposobnog da ima interakciju sa korisnikom.

Uticaj Bixby-ja na kućanske aparate se osjeti na svakom od njih, Family Hub ima personalizovan ekran i mogućnost glasovne aktivacije velikog broja aplikacija, dok je asistent za kontrolu veš mašine omogućio mnogo jednostavnije korištenje uređaja.

Kao dodatak prethodnim funkcijama Samsung je odlučio da sve aplikacije za kontrolu uređaja obuhvati jednom pod nazivom SmartThings, a broj uređaja koji su kompatibilni sa alikacijom je udvostručen. Ovaj novitet je omogućio i saradnju sa Amazon-om, Google-om, Plume-om i Ring-om, tako da je komunikacija sa njihovim smart aparatima funkcionalna.

Zahvaljujući Samsung-ovim promjenama u aplikacijama korisnici ne moraju da se fokusiraju na konekciju među uređajima već na naredbe koje trebaju biti izvršene. Najbolje od svega je što će od proljeća svi moći uživati u pomenutim benificijama.