iPhone 11

Written by

iPhone 11 bi mogao doći uz Apple Pencil

iza ugla, mobilni svijet| Views: 209

Radujete li se i vi novom iPhone telefonu? Sada ćete još više jer, prema nezvaničnim informacijama, uz novu seriju stiže i Apple Pencil.

Prema informacijama koje su do sada objavljene, iPhone 11 i sve njegove verzije nastaviće tradiciju ovog brenda, i biće veoma sličan modelu iPhone XS uz novi sistem kamera i poboljšane performanse. Međutim, posljednje glasine govore da će serija za 2019. godinu imati jednu veliku novosti – Apple Pencil.

Pitate se zašto?

Da će olovka sigurno biti dio iPhone-a 11 niko ne može zvanično potvrditi, ali se možemo prisjetiti kako se još 2017. godine govorilo o podršci koju Apple treba za neometano korištenje olovke.

Apple Pencil je predstavljena još 2015. godine i radi na iPad-ima omogućavajući crtanje, bilježenje i lako kretanje kroz kartice i aplikacije. Olovka druge generacije se puni bežično povezivanjem putem magneta na iPad, a koristan je alat za ljude koji puno koriste ovaj uređaj.

Međutim, cijelu priču treba posmarati sa dozom sumnje s obzirom da su, trenutno dostupne Apple olovke, većih dimenzija od očekivanih za iPhone 11. Olovka druge generacije dugačka je 166 mm, ali iPhone XS Max (trenutno najveći model) je dužine 157,5 mm – i ne očekuje se da će novi iPhone to premašiti.

Zato je moguće da će Apple objaviti novu, manju verziju Apple Pencil-a. Zvanično ćemo sve znati početkom septembra, kada se očekuje lansiranje nove serije iPhone-a.