Apple je najvrednija kompanija na svijetu

Written by

iPhone 12 bi mogao imati novu vrstu kamere

iza ugla, mobilni svijet| Views: 246

Kamera je u prethodnih nekoliko godina postala jedan od najvažnijih segmenata svakog telefona. Tako da gotovo svi proizvođači takmiče ko će bolju i kvalitetniju kameru imati, a jednu nove vrste bi mogao imati iPhone 12.

Zaista nije rijetkost da telefoni danas posjeduju ToF (time-of-fight) kameru. Međutim, prema posljednjim informacijama, Apple bi u novoj generaciji telefona mogao predstaviti world facing 3D kameru. Očekuje se kako bi nova vrsta kamere mogla biti dio jednog od telefona nove serije.

Prema izvještaju Fast Company, kompanija Apple na ovom rješenju radi već nekoliko godina, a na jesen bi mogla biti spremna da isto predstavi svojim korisnicima. Ova 3D kamera će imati laser, senzor i softver koji su dizajnirani da bolje snimaju svijet putem objektiva. Laser će imati zadatak da mjeri distancu između telefona i objekta ispred njega, a to će uticati na poboljšano iskustvo uvećane realnosti.

Apple ne krije da je zainteresovan za razvoj na polju uvećane realnosti, a neke glasine sugerišu da kompanija sprema i kacigu za uvećanu realnost koja bi se mogla pojaviti kasnije tokom godine.