Written by

iPhone će se puniti preko WiFi signala

m:ovo m:ono| Views: 222

187808-640

Kompanija Apple traži načine da svoje uređaje, iPhone i iPad, puni korišćenjem WiFi signala. Naime, tehnika je dijelom slična indukcionom punjenju koje se koristi za Apple Watch, samo je sada treba poboljšati i prilagoditi pomenutim uređajima.

Apple je tehniku nazvao “Wireless Charging and Communications Systems With Dual-Frequency Patch Antennas”, a kompanija ima nekoliko ideja kako bi sistem mogao da radi. Prema navodima, sugerisano je da se transfer odvija u komunikacionim signalima raspona 700 MHz i 2700 MHz i na 2.4 GHz i 5 GHz.

Pominju se i načini na koje bi Apple mogao da proširi svoju tehnologiju indukcionog punjenja. Navodno su neke od informacija na tu temu izašle u javnost i otkrile kako će izgledati ležište za bežično punjenje. Već izvjesno vrijeme se spekuliše da će iPhone 8 imati neku formu bežičnog punjenja, ali se sumnja da će tehnologija opisana u patentu biti dio novog Apple telefona.

Patent je prvi put predstavljen 2015. godine, ali nije poznato koliko daleko je kompanija otišla u istraživanju te tehnologije.