Written by

iPhone i Samsung Galaxy najprodavaniji na svijetu

moj android| Views: 90

telefoni

Najpopularniji, odnosno najprodavaniji telefoni na svijetu prema najnovijem istraživanju su iPhone 7 i 7+ i Samsungov S8, odnosno S8+.

U pitanju je istraživanje o stanju na tržištu pametnih telefona i prodaji, odnosno popularnosti mobilnih uređaja u drugom kvartalu ove godine, koje je radila kompanija Strategy Analytics.

Najpopularniji telefon je Appleov iPhone 7 koji je isporučen u skoro 17 miliona primjeraka, čime je ovaj teledon zauzeo 4,7 odsto tržišta, dok je veći model “sedmice” drugi najpopularniji telefon. Isporuke iPhonea 7 Plus u ovom razdoblju iznosile su 15,1 milion te je ovaj uređaj zauzeo 4,2 odsto tržišta.

Najpopularniji Android na svijetu u drugom kvartalu bio je Samsungov model Galaxy S8 čiji je broj isporuka premašio deset miliona, čime je zauzeo 2,8 odsto tržišta, dok je broj isporuka većeg modela S8+ dosegao 9 miliona.

Tokom ovog tromjesečnog razdoblja na svijetskom tržištu ukupno je isporučeno više od 360 miliona pametnih telefona. Obzirom da se rezultati analize tržišta objavljuju i po dva mjeseca nakon što prođe istraživani period biće zanimljivo vidjeti ima li većih promjena u trećem kvartalu. Ipak, četvrti kvartal biće najzanimljiviji jer će u tri posljednja mjeseca ove godine u prodaji  pored Samsung Galaxy Note, biti i novi modeli iPhone, Nokia 8, LG V30 i Googleovi Pixel 2 pametni telefoni.