Written by

Istorijski spektakl “Nebesko kraljevstvo” na kanalu Pink Action

m:tel IPTV| Views: 274

Pink Action, četvrtak 19.03 u 15 časova

Nebesko kraljevstvo

Kanal Pink Action vam ovog četvrtka donosi odlični istorijski spektakl “Nebesko kraljevstvo” koji prati avanture kovača predodređenog za veliku sudbinu. Nakon što izgubi ženu i dijete, Balian je očajan i odbacuje svoju vjeru koja mu je ranije donosila veliku utjehu u životu. Neočekivani susret sa vitezom Godfrijem, baronom od Ibelina, promijeniće mu život i odvesti ga na putovanje u daleku i prelijepu zemlju razorenu ratom.

Vitez Godfri Balianu otkriva da mu je on u stvari otac i da želi da mu se oduži za sve godine koje nije proveo uz njega. Ponudi mu da poput njega postane vitez krstaš, što Balian na početku odbija ali kasnije pristaje kada shvati da mu je to jedini izlaz. Na putu prema svetoj zemlji Baliana podučavaju mačevanju i ratnim vještinama, a otac mu usadi kodeks časti koji mora poštovati svaki vitez. Nakon što je ranjen tokom napada, Godfri umire i Balian je prepušten sam sebi. On se ukrcava na brod i uspijeva stići do Levantiske obale. On pronađe kralja Baldvina i uskoro se dokaže kao jedan od njegovih najboljih vitezova, ali istovremeno biva uvučen u veoma opasnu igru ljubavi, pohlepe i izdaje.

Iako filmski kritičari nisu vjerovali da će Ridliju Skotu poći za rukom da ponovo snimi epski film ovakvih razmjera nakon velikog uspijeha “Gladijatora” iz 2000. godine, to mu je ponovo pošlo za rukom. Film krase vizuelno prekrasne scene kao i jedinstvena scenografija i kostimografija. U glavnim ulogama pojavljuju se Orlando Blum, Liam Nison, Eva Grin, Edvard Norton i drugi.