Istraživanje otkrilo pozitivan uticaj televizije na društvo

Written by

Istraživanje otkrilo pozitivan uticaj televizije na društvo

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 116

Novo istraživanje koje je Samsung objavio na sajmu IFA 2019, u Berlinu, je pokazalo da televizija ima veliki uticaj na mnoge aspekte života potrošača.

Naime, čak 57% ispitanih Evropljana je navelo da je TV program koji su gledali uticao na to da promijene mišljenje o aktuelnim društvenim temama, poput klimatskih promjena, siromaštva, ekonomske nejednakosti i diskriminacije.

U vrijeme kada je fraza „fake news“ itekao prisutna, vrijednost TV vijesti i dalje ostaje ključna, ukazuje istraživanje, odnosno podatak da 74% žitelja Evrope televiziju ocjenjuje kao jedan od svojih najpouzdanijih izvora vijesti.

Televizija je, pokazalo se, poboljšala životne vještine 73% ispitanika, koji su naveli da se to odnosi na učenje novog jezika, volontiranje ili situaciju da su se okušali u novom sportu.

Takođe, raste i broj korisnika Smart TV-a, što mnogo govori i o korisničkom iskustvu gledanja i pravcima u kojima se ono razvija. Ujedno, televizija je i dalje nezaobilana kada govorimo o odmoru i načinima opuštanja.