Written by

Iz Applea procurili detalji o novom iPhoneu

moj android| Views: 61

iphone

Informacije o novom modelu iPhonea kojeg će Apple predstaviti sljedećeg mjeseca procurile su iz ove kompanije prilikom predstavljanja firmwarea nadolazećeg zvučnika HomePod.

Na neki način potvrđene su glasnine o novom načinu otključavanja iPhonea 8 odnosno da neće biti potrebno upisivati šifre ili postaviti prst na senzor za prepoznavanje otisaka, već će sam telefon prepoznati lice korisnika i otključati ekran.

Apple bi u septembru trebao predstaviti tri nova modela iPhonea – nasljednike modela iPhone 7S i 7S Plus, kao i potpuno novi model iPhone 8 koji će imati OLED ekran preko gotovo cijele prednje površine telefona.

Veličina ovog ekrana takođe je potvrđena u firmwareu HomePoda, pa se govori da će zauzimati cijelu prednju stranu osim malog gornjeg dijela na kojem se nalazi zvučnik. Osim toga od iPhonea 8 očekuje se i bežično punjenje, najsnažniji procesor, još bolju kameru i mnoge druge karakteristike. Obzirom da Apple nikada ne komentariše glasine, o svim detaljima moći e se govoriti tek nakon službenog predstavljanja.