Written by

Izabrani novi stipendisti kompanije m:tel

prijateljstva| Views: 65

m

Nakon što je u novembru mjesecu objavio konkurs za izbor stipendista šeste generacije, m:tel je izabrao nova 22 studenta koji će do kraja prvog ciklusa studija primati stipendiju u iznosu od 300 KM mjesečno, te imati priliku za obavljanje jednomjesečne prakse u kompaniji.

Kompanija m:tel važnim segmentom poslovanja smatra upravo društveno odgovorno poslovanje, te između ostalog i ulaganje u znanje i obrazovanje budućih stručnih kadrova. Stoga, šestu godinu zaredom, daje priliku najboljim studentima u BiH da pored novčanog dijela stipendije, steknu i vrijedno znanje kroz praksu u kompaniji koja je jedna od tehnoloških lidera iz oblasti telekomunikacija u zemlji.

Kao i njihove kolege iz prethodnih generacija, ovogodišnje stipendiste je izabrala stručna komisija u sastavu šest profesora sa fakulteta na koje se odnosio konkurs, te predstavnik kompanije m:tel. Najbolji studenti sa fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, Tuzli i Mostaru, i ove godine su imali priliku da pored vrednovanja prosjeka ocjena iznad osam, osvoje i dodatne bodove koji se odnose na vannastavne aktivnosti. Kako bi i na ovaj način podstakla i ohrabrila mlade da promovišu  prave vrijednosti, kompanija m:tel je u svoj konkurs ugradila mogućnost da dodatne bodove osvoje oni studenti koji su angažovani u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima. Takođe, bodove su donosile i nagrade u oblastima kulture, umjetnosti i sporta, kao i učestvovanje u međunarodnim stručnim i naučnim takmičenjima.

Novi stipendisti će imati priliku i da se međusobno upoznaju na svečanosti dodjele stipendija u Banjaluci, kao i da razmijene iskustva studiranja u različitim gradovima, fakultetima i studijskim programima u BiH.

Želja kompanije m:tel je upravo da mladim ljudima koji su svojim talentom, znanjem, ali i trudom zaslužili podršku na svom putu, pomogne da što lakše dođu do postavljenog cilja.

Imena stipendista šeste generacije, kao i sve informacije o konkursu Stipendije za budućnost, možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije www.mtel.ba.