mtel stipendiste

Written by

Izabrano novih 25 m:tel stipendista

prijateljstva| Views: 176

mtel stipendiste

U prethodne četiri godine, m:tel je putem konkursa “Stipendije za budućnost”, za stipendiranje studenata fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija, pružio podršku za više od 100 talentovanih studenata navedenih fakulteta u BiH. Ovogodišnji, peti po redu konkurs za izbor najboljih studenata, zatvoren je polovinom decembra prošle godine, a novih 25 studenata stipendista će primati mjesečni iznos od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.

Ovaj vid podrške mladim ljudima koji ostvaruju zavidne rezultate u svom školovanju, nije i jedini koji im kompanija m:tel obezbjeđuje kroz status stipendiste. Želja da ovim studentima otvori svoja vrata i ponudi im i dodatne mogućnosti, poput obavljanja prakse u kompaniji, predstavlja jasno opredjeljenje m:tel-a da aktivno učestvuje u njihovom profesionalnom razvoju, te da im ponudi i omogući pristup najnovijim tehnologijama, te drugim resursima kojima raspolaže, ali i svaku drugu stručnu pomoć profesionalaca u oblasti koja ih naročito interesuje.

Najbolji studenti iz Banjaluke, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Tuzle i Mostara, i ove godine će imati priliku da se sa svojim kolegama iz drugih gradova i fakulteta susretnu na svečanoj dodjeli stipendija koju organizuje kompanija m:tel, te da razmijene iskustva studiranja na različitim fakultetima i gradovima u BiH.

Generalno, podršku znanju i obrazovanju, m:tel je ugradio u temelje svoga poslovanja kao društveno odgovorne kompanije, nudeći mladima paletu mogućnosti kroz veliki broj projekata namijenjenih upravo njima. Jedan od vidova podrške svim studentima iz BiH, jeste i saradnja m:tel-a sa IAESTE organizacijom za međunarodnu razmjenu studenata, čime stvara preduslove da po sistemu reciprociteta studenti iz BiH imaju jednake mogućnosti za odlazak u inostranstvo na obavljanje prakse.

I u narednom periodu, m:tel će nastaviti da podržava mlade talente, aktivno učestvujući u njihovom profesionalnom razvoju i njihovom putu ka budućnosti. Više informacija o konkursu i ovogodišnjim m:stipendistima potražite na www.mtel.ba.