Written by

Japanci napravili smarfton koji se može prati sapunom! (VIDEO)

moj android| Views: 66

digno-rafre-wash

Stižu odlične vijesti za sve čistunce, jer jedna japanska firma tvrdi da je napravila prvi na svijetu vodootporni smartfon, koji se može oprati sapunom i vodom.

Vodootporni telefoni nisu neki novitet, posebno ne na tržištu u Japanu. Međutim, to ne zaštićuje telefone od rigoroznog ribanja, koje je potreban da se uređaj detaljno očisti i ubiju bakterije.

Ovaj problem je sada riješen pomoću novog Digno Rafre telefona kompanije Kyocera, koji je koncipiran kao prvi svjetski telefon otporan na sapun. Rafre je dizajniran da se koristi u svim vrstama okruženja, bez straha od prljanja, jer se može lako očistiti pomoću sapuna za ruke.

Prema kompaniji Kyocera, telefon je idealan za upotrebu u kuhinji, na otvorenom ili čak u kadi, jer Rafre ima touch ekran koji radi čak i kada je mokar.

Još jedan dodatak koji može pomoći da Rafre bude još izdržljiviji je Smart Sonic Receiver, tehnologija koja omogućava zvuk bez zvučnika.

Inače, Rufre radi na Androidu 5.1, ima 5-inčni 720p displej, kameru od 13 megapiksela i bateriju od 3,000mAh, a sve to zapakovano u tijelu debljine 10,1 milimetara. Telefon će biti lansiran naredne sedmice u Japanu, a cijena će mu iznositi oko 465 dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=Vc6eNqoLeQs