Written by

Jedan profil na Instagramu vodi čak 110 fotografa

moj android| Views: 53

Nat Geo

Ako tražite raznovrstan Instagram profil prepun fotografija koje oduzimaju dah, teško da možete pronaći bolji od zvaničnog profila čuvene organizacije National Geographic. Tajna posebnosti leži u činjenici da ovaj Instagram nalog ne vodi jedan fotograf niti neko od urednika National Geographic TV kanala ili magazina, već više različitih fotografa. Tačnije, 110 njih!

Naime, pristup ovom profilu ima 110 fotografa, većinom foto-reportera, iz raznih krajeva svijeta. Njima je dopušteno da sami biraju fotografije koje će postavljati, a one se kreću od divnih prirodnih pejzaža, preko kadrova impozantnih građevina pa do portreta stanovnika planete Zemlje sa svim njihovim nijansama, stilovima, emocijama i karakteristikama.

Kako objašnjavaju u National Geographicu, ideja je bila da se stvori slobodan prostor za umjetnike u koji bi oni mogli da plasiraju svoje radove, bez obzira na razlike u koncepcijama i pristupima fotografiji. Štaviše, upravo ova raznovrsnost je i bila jedan od početnih ciljeva, pa je kao jedini uslov pred korisnike naloga postavljen zahtjev da fotografije objavljuju u razmacima od barem sat vremena.

Neobična ideja je u potpunosti zaživjela u praksi. Profil National Geographica je danas jedan od najaktivnijih na Instagramu, sa više od 9.000 objava koje prati čak 37,7 miliona korisnika. Ukoliko želite da ovu brojku uvećate i uživate u radovima vrhunskih fotografa, još danas zapratite ovaj nalog.

U najljepšim kadrovima možete da uživate i putem TV programa ove kuće, koji se u Open paketu nalazi na poziciji 401.