Written by

Jelen Demofest Challenge – neozbiljna strana muzike

prijateljstva| Views: 153

Who See

Da li ste se ikada zapitali kako bi vaši omiljeni muzičari zvučali kada bi izvodili pjesme koje njima nisu baš omiljene? Banjalučki muzički festival Jelen Demofest, čiji je m:tel dugogodišnji prijatelj, u saradnji sa Jelen pivom pokrenuo je zanimljiv izazov kojem je cilj da provjeri baš to!

Riječ je o “pjevačkom” izazovu pod nazivom Jelen Demofest Challenge, a cilj je da izazovete nekoga da otpjeva pjesmu koju inače nikada ne bi otpjevao ili mu žanrovski nije bliska, ali tako što ćete i sami zapjevati nešto što se od vas ne bi očekivalo. O izboru pjesme, žanru, kao i načinu izvođenja, odlučujete sami, pa tako možete samo prepjevati pjesmu ili je izvesti u stilu koji vam najviše odgovara i tako joj dati jednu novu dimenziju.

Vaš izazov snimite mobilnim telefonom ili kamerom i okačite na servis YouTube sa hashtagom #jelendemofestchallenge.

Ukoliko niste sigurni kako bi sve to trebalo da izgleda, već sada možete pogledati video snimke muzičara koji su podržali Jelen Demofest Challenge. Tako ćete među njima ponaći poznatu pop rock pjevačicu Vanju Mišić, koja je odlučila da “baci” koju rimu u rep stilu, pa je odabrala pjesmu “Esi mi dobar” benda Bad Copy. Vanja je odlučila da od samog početka bude zanimljivo, pa je nominovala je voditeljku Unu Senić da otpjeva pjesmu Lepe Brene, a Una je opet dalje nominovala kolegu.

Tu je i bend Brutal Protest, koji su zapjevali pjesmu “Kockar” Mile Kitića, a kako bi Jelen Demofest Challenge učinili zanimljivijim, nominovali su kolege iz sastava Who See, pa smo po želji banjalučkih repera čuli urnebesnu verziju “Pamtim još” Merime Njegomir u izvedbi poznatog crnogorskog hip hop sastava.

Ovom muzičkom izazovu su se pridružili i predstavnici najtvrđeg žanra, pa su tako momci iz metal benda Downstroy iz Kikinde zapjevali narodnjak, te nominovali drugare iz sastava Tanker da otpjevaju pjesmu Riblje čorbe “Ostani đubre do kraja”, a tu je i bend Hladno pivo, koji je nominovao Gobline.

Pridruži se izazovu Jelen Demofest Challenge, zabavi se sa svojim drugarima i saznaj kakve glasovne mogućnosti posjeduju!