Written by

Jesu li telefoni za gejmere najnoviji trend?

m:ovo m:ono| Views: 61

rejzer

Otkako su mobilni telefoni postali naša svakodnevnica, postoje i igrice koje na njima možemo igrati, sjetite se samo one popularne zmije koju smo igrali na Nokia telefonima ili Tetrisa. Kako su se razvijali pametni telefoni tako su i igrice postajale sve bolje i kvalitetnije, a sada je došlo vrijeme da se proizvode posebni telefoni namijenjeni upravo ljubiteljima video igara. Da li je to na pomolu novi trend?

Mnogi kažu da je ovo sasvim logičan slijed događaja, jer je uspjeh Razer Phone-a dokazao da postoji tržište za ovakve uređaje pa je sve više proizvođača koji u svojoj ponudi žele imati upravo telefone namijenjene gejmerima. Na otvaranju stote prodavnice ASUS-a na Filipinima, generalni direktor Jerry Shen najavio je da će ova kompanija u skorije vrijeme lansirati gejmerski telefon.

Ono što gejmeri žele od telefona jeste moćan hardver i agresivan stil, u ovom slučaju elegancija ne bi trebalo da bude primat. Novi talas pametnih telefona za gejmere ima nekoliko zajedničkih crta, ali svaki od njih pokušava da ima lični pečat. Većina kompanija se trudi da napravi telefon koji je posebno dizajniran da se na njemu igraju sjajne igrice, ali niko ne želi napraviti uređaj koji je pola telefon – pola konzola. Većina njih ima 6GB RAM-a i po 64 GB memorije jer to je ono što je najvažnije kad su igraći telefoni u pitanju.

Kad je u pitanju dizajn, tu je praktičnost na prvom mjestu, nikakvo pomijeranje granica i pretjerana elegancija. Isto tako ovi telefoni treba da sadže i poseban sistem hlađenja te da budu jednostavni za rukovanje. Kad je estetika u pitanju, gejmeri obično vole nešto grublji dizajn koji odražava futurističku notu, koja se obično provlači kroz igrice koje igraju.

Ostaje nam da vidimo da li će se ovaj trend proširiti i da li će neke od vodećih kompanija proizvesti telefone namijenjene isključivo gejmerima.