redmi tv

Written by

Još jedan smart TV iz Xiaomi-ja

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 110

Iz kompanije Xiaomi, odnosno podbrenda Redmi, stigao je prvi smart TV uređaj.

Lu Weibing, CEO kompanije je tokom nedavnog predstavljanja Redmi Note 8 telefona, prikazao i kompanijin prvi Redmi pametni televizor. Model ima jednostavan naziv Redmi TV 70, što daje do znanja da se radi o 70-inčnom TV uređaju koji podržava 4K rezoluciju.

TV pokreće Amlogic procesor, a uređaj posjeduje 2GB RAM-a, 16GB interne memorije Wi-Fi konkeciju. Prisutne su i standardne smart TV opcije poput AI sistema i pametnog asistenta koji se aktivira putem glasovnih komandi.

Redmi-jev prvi TV je za sada dostupan samo u Kini, po prihvatljivoj cijeni od oko 530 dolara, a za sada nije poznato kada može da se očekuje u drugim državama.

Inače, ova kompanija je odranije ušla u segment TV tržišta i to Xiaomi Mi TV modelom, koji je prodat u više od 100 hiljada komada za manje od deset minuta, tokom Xiaomijeve godišnje rasprodaje. Ovaj smart TV ima prilagođen korisnički interfejso pod nazivom PatchWall, koji omogućava laku navigaciju kroz različite vrste sadržaja i medija.

Podsjetimo da su Xiaomi mobilni uređaju nedavno stigli i u ponudu kompanije m:tel. Pronađite ih u m:tel web shop-u, a za više informacija pozovite 0800 50 000 ili posjetite vama najbliže m:tel prodajno mjesto.