Written by

Još mjesec dana prijavljivanja dobrih djela

prijateljstva| Views: 71

f

Još mjesec dana je ostalo do završetka jedne od najljepših društveno odgovornih akcija u Bosni i Hercegovini – „Dobrog djela“ koji je pokrenula kompanija m:tel početkom 2015. godine. Na stranici www.dobrodjelo.com ljudi su imali priliku da prijave priče o humanosti, kolegijalnosti, prijateljstvu… Iako je akcija pri kraju, broj dobrih djela svakodnevno raste, a takmičenje između opština je sve neizvjesnije.

Upravo to je ono što ovu akciju razlikuje od drugih je da prijavljivanjem dobrog djela koje ste učinili ili je vama učinjeno, automatski činite još jedno, jer svoju opštinu i njene klince približavate novom i posebnom mjestu za igru.

Naime kompanija m:tel će po završetku akcije, odnosno na kraju godine, objaviti opštinu koja je imala najviše prijavljenih dobrih djela, a mališane te opštine nagraditi dječijim igralištem.

Mapa dobrih djela koja se nalazi na zvaničnoj stranici i dalje prihvata dobra djela, pa ako ste danas uradili nešto dobro, prijavite, jer o dobroti treba da se priča. Takođe, dobro djelo je svako djelo kojim se pokazali ljubav, pažnju ili saosjećanje. Ukoliko ste se borili za prave vrijednosti, pomogli nekome i na najjednostavniji mogući način, ono što je važno jeste da ste usrećili drugu osobu i učinili je posebnom.

Ove godine u Kozarskoj Dubici su se prikupljale donacije za prijevremeno rođene bebe, te su sredstva uplaćena Klininičkom centru u Banjaluci, na Međunarodni dan prijevremeno rođene djece. Iz Kotor Varoši je stigla priča o djevojkama koje su svoje slobodno vrijeme posvetile udomljavanju napuštenih životinja i pronašle domove za preko 70 pasa i mačaka. Mališani iz Dječijeg doma „Rada Vranješević“ su postali bogatiji za nekoliko bicikala u novembru, budući da su ih posjetili organizatori biciklističke trke Beograd – Banjaluka.

Ovo su samo neke od prijavljenih priča sa mape dobrih djela, a priče o humanosti stižu svakodnevno i sa svih stana. Trenutno je nekoliko opština u samom vrhu liste, a razlike u broju prijavljenih djela su veoma male. Dobra djela ne treba da budu zaboravljenja, naročito u mjesecu darivanja kada će svako od nas obradovati nekoga poklonom ili pažnjom, stoga je važno je da se priča o dobrim djelima. Prijavljujte decembarske lijepe i novogodišnje priče, a kompanija m:tel će obradovati možda upravo dječake i djevojčice iz vaše opštine i to igralištem u 2016. godini.