Written by

Jutarnje buđenje pomoću uređaja koji stimuliše vaša čula

m:tel IPTV| Views: 131

Ako želite da saznate koje su to najbolje aplikacije za čitanje e-knjiga ili otkrijete uređaje koji će vam olakšati buđenje, budite uz novu epizodu m:agazina koja je na programu i ove subote 14. jula, sa početkom u 14.30 na programu Radio Televizije Republike Srpske.

Ukoliko spadate među one koji ne podnose jutarnji zvuk alarma onda tehnologija ima rješenje za vas. Uređaj po imenu Sensorwake Trio je uređaj koji je podešen tako da aktivira vaša čula i to pomoću mirisa, svjetlosti i zvuka.  Ovaj posebni alarm za buđenje osmislio je čovjek po imenu Guillaume koji je poželio da ga svakog jutra budi miris svježe kafe. Svoj budilnik prvi put predstavio je na Kickstarteru 2015.godine, a odabran je među najbolje izume koji bi jednog dana mogli promijeniti svijet. Uređaj je evoluirao od običnog budilnika sa mirisima, do uređaja koji stimuliše ljudska čula mirisa, vida i sluha. Za sva tri koraka potrebno je svega tri minuta, u prvoj minuti uređaj otpušta aromu po vašem izboru, nakon toga počinje svjetlost, a na kraju motivirajuća muzika. Ako želite možete odgoditi buđenje, a uređaj će sve isto ponoviti za 10 minuta. Jedna kapsula mirisa traje 30 jutara. Kapsule koje sadrže arome su napravljene od potpuno prirodnih materijala i mirisa, a u ponudi su mirisi borove šume, ruža, ali i čokolade ili svježeg soka od narandže.

Ako ste jedna od onih osoba koje zdravo žive, redovno vježbaju i paze šta jedu onda će vam uređaj po imenu RocketBody sigurno privući pažnju. Cilj ovog nosivog uređaja je da prevaziđe osnovne funkcije pomoću napredne tehnologije i prati metabolizam korisnika. To znači, da je ova mala sprava, nalik satu u stanju da vam kaže da li vam je trening koji ste odradili bio dovoljno efikasan ili treba još malo da se oznojite. RocketBody prati vašu fizičku aktivnost, nudi pomoć pri treniranju u realnom vremenu, analizu podataka za koje koristi vještačku inteligenciju, a tu su i prilagođene dijete te planovi treninga. Korištenjem prateće aplikacije ovog uređaja, možete pregledati svoje kratkoročne i dugoročne performanse, a podatke možete čuvati na Cloud servisu. Ono u čemu se ovaj uređaj najviše ističe, svakako je to da može pratiti ljudski metabolizam, a to radi pomoću medicinskog EKG aparata.

Ukoliko niste bili u mogućnosti pratiti premijerno emitovanje m:agazina, pogledajte reprizu na zvaničnom You tube kanalu – m:tel BiH ili u subotu u 1.10 i utorak u 12.30 časova na programu Radio Televizije Republike Srpske.