Written by

Kad birate tim, birajte onaj koji će vas podržati!

prijateljstva| Views: 140

m-stipendije-12-01-2018

Stipendije kompanije m:tel i ove godine čekaju na nove najbolje studente elektrotehničkih fakulteta u BiH.

Konkursom za osmu generaciju stipendista koji je otvoren do 25. januara ove godine, m:tel će ponovo birati najuspješnije studente, kako bi im do kraja prvog ciklusa studija obezbijedio punu podršku na njihovom putu ka profesionalnoj budućnosti.

Do sada, m:tel je putem stipendija pomogao 175 studenata da uspješno zaokruži prvi ciklus školovanja, ali i da usvoji nova, praktična znanja u okviru kompanije, a putem prakse u trajanju od mjesec dana. Neki od stipendista dobili su priliku da se u ovoj kompaniji ostvare i kao zaposleni, da steknu profesionalno iskustvo i napreduju u struci za koju su se obrazovali.

Jedan od takvih primjera je Vanja Karan, koja je bila stipendistkinja kompanije, a sada inženjerka koja radi na poslovima u vezi sa eksploatacijom i održavanjem IP/MPLS mreže i servisa. Svoje iskustvo m:stipendiste, iz ove perspektive, ona vidi kao osjećaj koji studentu ulijeva samopoudanje, što je veoma važno na tom putu koji studenti prolaze do diplome.  „Motivaciona podrška, praćena finansijskom su najbolje priznanje koje sam dobila za uloženi trud, a stručna praksa, koju sam pohađala u kompaniji, dala mi je uvid u način funkcionisanja realnih sistema koji su u okviru mog interesovanja.  Dostupnost literature i kompetentnih ljudi koji bi mi pomogli i usmjerili me ka daljem usavršavanju su doprinijeli mojoj odluci o zaposlenju u ovoj kompaniji“, kaže Vanja Karan.

Podrška u vidu novčane naknade od 300 KM mjesečno, koju će i ovogodišnji budući stipendisti dobijati, samo je jedan vid ulaganja u ove mlade talentovane ljude. Upravo pristup najnovijim tehnologijama koje kompanija m:tel ima, kao lider na polju telekomunikacija na prostoru na kojem posluje, studentima stipendistima otvara novi vid primjene znanja stečenog tokom studija. I, ne samo to. Neprocjenjivu podršku predstavlja i saradnja studenata sa stručnjacima koji su zaposleni u kompaniji, koji su se specijalizovali za oblasti koje su stipendistima interesantne.

Mogućnost zaposlenja u kompaniji je još jedan vid podstreka studentima u njihovom sticanju znanja, kao garant budućnosti i njihovog daljeg profesionalnog usavršavanja. „S obzirom na izuzetno brz razvoj tehnologije na globalnom nivou, mogućnost za kontinualnim usavršavanjem i sticanjem novih znanja su velika prednost kompanije m:tel. Ako se osvrnem unazad, smatram da sam danas dosta izgrađeniji čovjek i u stručnom i u karakternom pogledu, a to je ono čemu težim“, rekla je Vanja Karan, gledajući na budućnost kao na „proizvod našeg trenutnog truda i zalaganja, tako da se na svakodnevnom nivou trudim da daprinosim razvoju kompanije i svom ličnom razvoju“.

Najboljim studentima ETF-a Banja Luka, ETF-a Istočno Sarajevo i Fakulteta elektrotehnike Tuzla, koji su u prilici da apliciraju na ovogodišnji konkurs za m:stipendije Vanja Karan poručuje: „Da biste ostvarili svoje ambicije ne možete da djelujete samostalno, timski rad je neophodan. A kad birate tim, onda birajte onaj koji će podržati vaše ambicije, pomoći vam da dorastete svojim ambicijama i podstaći vas da stvarate nove“.