Written by

Kad nemoguće postane moguće: Radnici m:tel-a – heroji prethodnog vikenda

prijateljstva| Views: 86

Jeste li se ikada zapitali ko i na koji način čini da sve ono što koristimo svaki dan funkcioniše bez problema? Ko su ljudi koji u svim uslovima moraju biti na visini zadatka i za koje ne postoji previsok snijeg, prejak vjetar ili vikend?

Iz kompanije m:tel donosimo vam priču o dva čovjeka koji su prethodnog vikenda bili pravi heroji, i to ne prvi put u svom radnom vijeku. Milan Simišić i Branimir Šešić, zaposleni u m:tel-u na održavanju mreže, u subotu su se ponovo susreli sa posljedicama koje zima i snijeg donose sa sobom.

Na teritoriji Vlašića trebalo je, zbog nepovoljnih vremenskih uslova i velike količine leda na sistemima, otkloniti sve što bi predstavljalo eventualnu smetnju na mreži koja telekomunikacijskim signalom pokriva cijeli taj predio. Vikend, koji bi trebalo da bude neradni, pretvorio se u borbu čovjeka i prirode koja je odlučila da žice i stubove okuje u led, i to sve s ciljem da se omogući nesmetana komunikacija.

„Zadatak našeg tima, ali i cilj  je da u što kraćem vremenu otklonimo sve smetnje na radio-relejnim sistemima, kako bi naša kompanija bila u  mogućnosti da nesmetano pruža mnogobrojne usluge svojim krajnjim korisnicima. Svjesni toga, svakodnevno se trudimo da savladavamo sve prepreke koje su pred nama, bilo da je riječ o ekstremno visokim ili niskim temperaturama, snijegu, kiši, vjetru, ledu“, rekao je Milan Simišić.

A Branimir nam je objasnio sa kakvim su se problemom susreli proteklog vikenda: „Upravo prošlog vikenda susreli smo se sa vremenskom nepogodom, odnosno stubovima i antenama okovanim ledom. U takvim situacijama moramo da pronađemo način da snijeg ili led uklonimo sa antena i omogućimo nesmetanu komunikaciju za sve naše korisnike“.

Kompanija m:tel posebno je ponosna na radnike koji se skoro svakodnevno na terenu susreću sa situacijama u kojima moraju da pokažu zavidno znanje, sposobnost i požrtvovanost, te da  učine sve kako bi se komunikacija odvijala nesmetano.

Slika govori više od hiljadu riječi. S čime su se susreli i zahvaljujući kome je komunikacija u okolini Vlašića bila moguća i ovog vikenda, pogledajte sami.