Kada je najbolje vrijeme za putovanje? Pitajte Google

Written by

Kada je najbolje vrijeme za putovanje? Pitajte Google

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 103

Putovanje je mnogo više od rezervacija i pronalaženja najboljih cijena, pa su, svjesni toga, u Google-u unaprijedili pretrage te vrste.

Sada na njihovom sajtu možete pronaći tab „kada posjetiti”, koja pokazuje najbolje vrijeme na osnovu gužve, cijena i vremenskih (ne)prilika.

Za sve one kojima je cijena jako bitna, opcija „šta ću platiti” može biti od koristi jer će vam pokazati koliko bi iznosili pojedini troškovi u periodu kada želite na put.

Iako vjerovatno imate ideju gdje da rezervišete smještaj, u dijelu za pretragu pod nazivom „gdje da odsjednem” ćete pronaći najbolje prijedloge koji se nalaze u neposrednoj blizini, uključujući i neka nadaleko poznata mjesta i zanimljivosti, ali i cjelokupnu ponudu lokacija sa troškovnikom za smještaj u pojedinim hotelima. 

Tu su i neka druga, manja, ali korisna unapređenja. Tako, recimo, možete pregledati ponudu smještaja sličnog onom u kojem ste ranije odsjeli. Sekcije „pregled” i „cijene” vam sada nude uvid u ranija pretražovanja, al i ipromjene u hotelima gdje ste ranije odsjedali, kao i preporuke sličnog smještaja.

Preporuke su trenutno dostupne za desktop verziju, ali su mnoge alatke prilagođene i za upotrebu na mobilnim uređajima.