mtel stipendista

Written by

Kada si najbolji onda si stipendista kompanije m:tel

m:vijesti, prijateljstva| Views: 483

Trinaest studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu snimili su kratki promotivni film u kojem su podijelili lična iskustva o studiranju na ovom fakultetu, ali i značaju stipendiranja, naročito kada imaju i mogućnost obavljanja profesionalne prakse, kako je to slučaj sa stipendistima kompanije m:tel.

Jedna od studenata ovog fakulteta, Miljana Drašković, stipendista kompanije m:tel, potvrdila je značaj koji za nju predstavlja upravo ova mogućnost. „Ovaj fakultet nam nudi mnogo dobrih izbora i za studentske prakse i zaposlenje. Stipendista sam kompanije m:tel i tokom ljeta ću kod njih imati praksu. Veoma se radujem tome jer ću steći određena poslovna iskustva i prije zvaničnog zaposlenja“, istakla je Miljana Drašković.

Miljana Drašković, stipendista kompanije m:tel

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović naglasio je da su studenti pokazali da stečeno znanje lako mogu da primijene u praksi, što su pokazali i kroz promotivni film. „Bitno nam je da naša omladina ostane na prostoru Republike Srpske, BiH, da upišu fakultete na našim univerzitetima. Na ETF-u im nudimo brojne mogućnosti jer smo potpisali veliki broj sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa privrednim subjektima, lokalnim zajednicima, republičkim institucijama, gdje naši studenti mogu da dobiju stipendije, te da po okončanju studija dobijaju posao u privredi“, istakao je Popović i dodao: „Želim ovom prilikom posebno da naglasim našu uspješnu saradnju sa kompanijom m:tel, koja svake godine kroz program m:stipendija, daje priliku i našim studentima da dobiju stipendije. Studenti su zadovoljni tim programom koji uključuje i intenzivnu stručnu praksu u trajanju do mjesec dana! Ovo je zaista dobar projekat jer, između ostalog, podstiče studente da se takmiče u znanju, kako bi u trećoj i četvrtoj godini imali bolji prosjek i na taj način obezbijedili mogućnost dobijanja m:tel-ove stipendije“.

Ovaj fakultet je, budući da ima više od 80 odsto vlastitog kadra, bez problema prešao na onlajn način izvođenje nastave u vanrednim okolnostima izazvane pojavom virusa korona.

Promotivni film pogledajte ovdje: