Dobro djelo

Written by

Kada vas je posljednji put nečije dobro djelo oduševilo?

m:vijesti| Views: 55

Dobro djeloUkoliko ste svjedoci dobrih djela koje čine ljudi oko vas ili ih i sami činite, vrijeme je da utiske o njima podijelite na sajtu www.dobrodjelo.com i motivišete druge na društvenim mrežama dijeleći priču sa heštegom #dobrodjelo.

To mogu biti svakodnevne male stvari poput situacije u kojoj ste pomogli komšinici da ponese kolica za bebu na peti sprat ili ste ustupili mjesto starijoj osobi u javnom prevozu. Možda ste bili u prilici da svjedočite spašavanju ljudskog života darivanjem krvi, odrekli ste se kafe u kafiću i nazvali kratki humanitarni broj ili poznajete nekoga ko je udomio promrzlog psa sa ulice.

Zašto je to važno?

Važno je, jer loše vijesti trče mnogo brže od dobrih i ovo je jedan od načina da se to promijeni. Mogli bismo da pomognemo dobrim djelima i dobrim ljudima da se o njima više govori.

Važno je i jer će na kraju ove godine, opština u BiH u kojoj bude učinjeno najviše dobrih djela, koje su markirane na interaktivnoj mapi sajta dobrodjelo.com, dobiti dječije igralište od kompanije Mtel.

To znači da ćete činjenjem dobrih djela ili samo širenjem dobrih vijesti o njima, približiti svoju opštinu novom dječijem igralištu.

A upravo to je namjera društveno odgovorne akcije kompanije Mtel pod nazivom Dobro djelo – da komuniciramo, motivišemo jedni druge da činimo dobro i zajedno pravimo ovaj svijet ljepšim i boljim mjestom.