Written by

Kako blokirati komentare na YouTube kanalima

kako? lako!| Views: 694

youtube1

Za one koji traže povratne informacije ili pokreću diskusiju na određenu temu sekcije sa komentarima su od izuzetne pomoći, ali često su i ispunjene trolovima, korisnicima koji uznemiravaju druge i spamerima koji koriste botove za objavu linkova ka malicioznim sajtovima.

U slučaju da vam se dešava isto na vašem YouTube kanalu postoji nekoliko načina na koji možete blokirati neželjenje komentare.

Prvi i vjerovatno najjednostavniji jeste da u menadžeru video snimaka, te naprednim podešavanjima u konkretnim video snimcima odaberete koje opcije želite da dozvolite. Tu vam se osim mogućnosti da blokirate komentare nude i mogućnosti blokade opcije “like” odnosno ocjene videa, odgovora putem video snimka, kao i isključivanje mogućnosti da korisnici pregledaju ocjene vašeg videa.

Sa druge strane ako nemate problem sa svim korisnicima nego samo sa pojedinim, na YouTube-u možete da blokirate konkretnog korisnika i spriječite ga da postavlja komentare na video snimke ili kanal, a uskraćujete mu i mogućnost da vas kontaktira privatnim porukama. Za to je potrebno da posjetite stranicu kanala tog korisnika i na kartici “Osnovni podaci” kliknite na zastavicu i zatim na “Blokiraj korisnika”.

Ako su vaš najveći problem spamovi – YouTube je nedavno postavio novu funkciju za blokiranje spam komentara koji sadrže linkove. Ovo znači da, kada god je postavljen komentar koji ima link, on će biti prebačen u korisnikovu “Held for Review” sekciju. U tom slučaju možete ručno da odobrite komentare prije nego što se javno prikažu.