Written by

Kako da bilo koju pjesmu postavite kao ringtone na vaš Android

kako? lako!| Views: 511

Imate li vi neku omiljenu pjesmu koju bi voljeli čuti svaki put kad vas neko nazove? Mi ćemo vas naučiti kako da si to omogućite.

Jedan od najjednostavnijih načina da personalizujete svoj telefon jeste da namjestite da zvuk zvona bude neka vaša omiljena pjesma ili da za svaki bitniji kontakt stavite različitu pjesmu koja vas asocira na osobu koja vas zove. To uopšte nije pretjerano komplikovano jer na Play Store-u postoji nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da pjesme namjestite brzo i jednostavno.

Sve one više-manje rade po istom principu, a mi ćemo za primjer uzeti jednu koja se zove Ringdroid, a koja se pokazala kao zaista sjajna. Kad skinete ovu aplikaciju nemojte da vas zavara pomalo retro dizajn jer ona stvarno besprijekorno radi posao.

ring

Prvo što treba da uradite jeste da skinete aplikaciju na telefon, a da biste neku pjesmu pretvorili u zvuk zvona željenu melodiju treba da imate u svom telefonu, na microSD kartici ili kao dio interne memorije. Aplikacija je kompatibilna sa vrstom fajlova MP3, WAV, AAC i AMR.

Nakon što ste provjerili da imate sve što vam je neophodno, otvorite aplikaciju i otvoriće vam se lista audio zapisa koje imate na svom telefonu.  Odaberite pjesmu koju želite upotrijebiti nakon čega će se ona otvoriti u editoru u kome ćete moći tačno odabrati određeni dio pjesme za zvuk zvona.

Na samom kraju pritisnite ikonicu u obliku floppy diska, preimenujte ako želite i postavite melodiju za zvono. Sva zvona koja kreirate će biti sačuvana u aplikaciji.