Written by

Kako da blokirate reklame u Windows-u?

kako? lako!| Views: 187

reklame4

Smetaju li vam reklame koje svaki čas iskaču na ekranu? Ukoliko vaš uređaj pokreće Windows 10 onda će vam sigurno dobro doći savjeti o blokiranju propagandnih poruka.

Virtuelni asistent Cortana ne voli kada ne koristite njegovu pretragu i počeće da vam smeta. U podešavanjima nađite “Taskbar Tidbits” koji se nalazi pod opcijom “Dozvolite Cortani da se povremeno pojavi sa mislima, pozdravima i obavještenjima u pretrazi”.

Izluđuju li vas obavještenja o novim funkcijama Windows-a i stalna podsjećanja na to da ih pokrenete? Ako ste potvrdno klimnuli glavom, vrijeme je da ih zaustavite. U podešavanjima izaberite “sistem” i “obavještenja” i isključite opciju “Pokažite iskustvo dobrodošlice u Windows nakon ažuriranja i povremeno poslije prijave kako bi bili u toku o novostima i prijedlozima”.

Windows Spotlight je alat koji na zaključanom ekranu telefona prikazuje postere koji će se ponekad pretvoriti u reklame za filmove ili igrice. Da biste to spriječili i uklonili te reklame otvorite podešavanja, idite na “Personalizaciju” i izaberite opciju “Zaključajte ekran i vratite sliku ili slideshow na pozadinu”.

U File Explorer-u ćete s vremena na vrijeme vidjeti baner koji vas poziva da koristite OneDrive i Office 365. Da biste isključili te reklame kliknite na tab “Pregled”, a zatim izaberite opcije. Pritisnite tab “Pregled” na vrhu prozorčića i onemogućite opciju “Pokažite sinhronizovana obavještenja provajdera”.

I u početnom meniju ćete ponekad naći prijedloge aplikacija od Windows-a. One se uglavnom plaćaju i zauzimaju mnogo prostora. Da biste ih onemogućili u podešavanjima idite na “Personalizaciju”, zatim na “Start” i isključite opciju “Povremeno pokažite prijedloge u početnom meniju”.

I na samom kraju otkrićemo vam kako da isključite Microsoft-ove reklame koje se zovu “Savjeti, trikovi i prijedlozi”. Mnogi od njih će vas upućivati na Microsoft-ove alternative za aplikacije koje ste instalirali. U podešavanjima izaberite “Sistem”, pa “Obavještenja i radnje”, te isključite opciju “Dobijte savjete, trikove i prijedloge dok koristite Windows”.