Written by

Kako da dodate emoji u svoje poruke

kako? lako!| Views: 2344

emoji

Emoji su u posljednje vrijeme više nego popularni kad je u pitanju komunikacija putem SMS poruka i popularnih chat-ova. Kod nekih Android uređaja emoji su vidljivi čim počnete sa tipkanjem, ali kod nekih je potrebno malo više truda da biste ih dobili. Mi vam otkrivamo najbrži i najjednostavniji način.

Svaki Android uređaj je na neki način drugačiji iako svi rade na isti operativni sisitem i zato kod nekih emoji nisu vidljivi na tastaturi, a sve je stvar upravo u tastaturi koju koristite. Na primjer, neki stariji modeli Android uređaja uopšte ne podržavaju emotikone, a da imate baš takav telefon znaćete ako vam se umjesto emotikona koje vam šalju vaši prijatelji na ekranu pojavljuju kockice.

U zavisnoti od modela vašeg telefona, sigurno koristite podrazumijevanu tastaturu (HTC,  Samsung, Huawei, Sony), a ukoliko nemate emoji onda bi bilo dobro da instalirate Google Keyboard  aplikaciju sa PlayStore-a. Nakon instalacije uđite u podešavanja telefona i potražite Language & input, pronađite Default keyboard i odaberite koju ćete tastaturu koristiti. Naravno, u ovom slučaju označite kućicu kod Google/Android tastature koju ste ranije instalirali i odmah će vam se pokazati smiley simbol u donjem desnom uglu čim otvorite tastaturu sljedeći put.

Ako pak koristite Bluetooth tastaturu povežite vaš Android telefon ili tablet, pristisnite tipku Alt, malo duže držite i pojaviće se emoji paleta.

Kako dodati emoji u „tvitove“?

Emoji se pojavljuju u Twitter aplikaciji na mnogo Android uređaja, uključujući i modele sa potpisom Google-a. Ako na vašem telefonu ne postoji ova opcija onda instalirajte aplikaciju po imenu Swiftkey keyboard.

Možete isprobati i nešto jednostavniji trik: na Google tastaturi dugo držite Return/Enter i iznad će se pojaviti emoji.