Written by

Kako da isključite zvuk blende na vašem telefonu

kako? lako!| Views: 920

kamera

Nervira vas zvuk blende svaki put kad fotografišete nešto pomoću svog pametnog telefona? Ne brinite, postoji prilično jednostavan način da ga isključite, ali morate biti oprezni pošto je na nekim teritorijama ovo čak i ilegalno zbog zakona o privatnosti.

Mi iskreno vjerujemo da se ovo ne odnosi na našu državu, a ako ste sve provjerili onda slijedite ova uputstva i isključite iritantni zvuk blende.

Sony

Kod Sony Xperia telefona treba da uđete u aplikaciju vaše kamere i kliknete na one tri tačkice u gornjem desnom uglu, zatim kliknite na podešavanja, pronađite opciju Sound pa kliknite na Off da biste isključili zvuk „okidanja“.

LG

LG telefoni koji rade na Lollipop operativni sistem nemaju podešavanja za kameru već su ona povezana sa priorities/notification profilom. Jednostavno namjestite Do not disturb (Ne uznemiravaj) ili Vibrate (vibracija) opciju i zvuk se neće čuti tokom fotografisanja.

Samsung

Kod najnovijih verzija Samsung TouchWiz treba samo da kliknete na kotačić za podešavanja u aplikaciji kamere i pronaći ćete Shutter sound opciju. Jednostavno kliknite na Off i vaš problem je riješen.

HTC

Kod ovih telefona je metod gašenja zvuka blende najkomplikovaniji, ali sigurni smo da ćete uspjeti. Uđite u aplikaciju kamere i kliknite na tri tačkice, zatim na ikonu za podešavanja pa General settings i pronađite Camera shutter sound i otkačite kvadratić.

Huawei

I kod Huawei modela će vam biti potrebno nekoliko koraka više. Uđite u aplikaciju kamere, kliknite na ikonicu za meni (tri linije), a zatim na dugme za podešavanje. Sljedeće što treba da uradite jeste da pronađete Mute i kliknete.