android rington

Written by

Kako da jednostavno napravite zvuk zvona koji želite

kako? lako!| Views: 1198

android rington

Ukoliko su vam dosadile melodije zvona koje su došle sa vašim Android telefonom, na pravom ste mjestu.

Možda niste znali, ali bilo koji zvučni ili muzički fajl možete pretvoriti u prilagođenu melodiju zvona potpuno besplatno, bez ikakve potrebe da se pretplatite na neki servis ili da plaćate za preuzimanje željene melodije. Ako imate muzički ili zvučni fajl, možete koristiti vaš računar da uredite dužinu melodije, a zatim je postavite na telefon ili možete koristiti aplikaciju na Android telefonu da izvučete zvuk zvona iz bilo kojih muzičkih fajlova, koji se nalaze smješteni na telefonu.

ringtone

Postavljanje melodije zvona na Android telefonima je zaista lako. Jednostavno otvorite “Settings”, zatim “Sound”, pa “Ringtones” i dodajte neku iz liste. Ali, šta ako želite da izaberete MP3 sačuvan na vašem uređaju kao zvuk zvona ili, još bolje, da uredite neku pjesmu kao zvuk zvona, i to tako da dobijete samo dio koji želite ili refren, a ne samo prvih 30 sekundi? Ovdje ćemo vam pokazati kako da uredite bilo koji MP3 fajl pomoću besplatne aplikacije Ringtone Maker, a zatim ga i podesite kao melodiju zvona.

Jednostavno otvorite Google Play prodavnicu i upišite “Ringtone Maker”, zatim izaberite aplikaciju i odaberite “Install”, pa “Open”.

Nakon što ga pokrenete, Ringtone Maker će prikazati listu numera na vašem uređaju. Ako želite da koristite MP3 fajl koji ste kupili preko servisa Google Play Music, AmazonMP3 ili slično, najprije morate da preuzmete fajl koristeći desktop web browser, a zatim ga prebaciti u folder Music na Android smartfonu.

ringtone2

Kada izaberete numeru, samo dodirnite zelenu strelicu pored nje i odaberite “Edit”. Pjesma će se otvoriti u Editoru, koji će je prikazati u obliku talasa. Dodirnite talas i po njemu prevucite prstom kako biste pomoću klizača odredili početak i završetak, odnosno dio koji želite da koristite. Provjerite jeste li odabrali pravi dio pomoću Play dugmeta i koristeći zum dugmiće za fino podešavanje.

ringtone3

Kada ste zadovoljni vašim izborom dodirnite ikonicu “Save”. Možete odabrati da sačuvate ovaj zvuk kao melodiju zvona, alarma ili kao zvuk za notifikacije. Imenujte melodiju, a zatim pritisnite “Save”. Ringtone Maker će vam ponuditi da ovaj fajl postavite kao glavnu melodiju ili idite na “Settings”, “Sound”, “Ringtones” i izaberite ga sami odatle.

Uživajte u novom zvuku zvona vašeg Android telefona.