Kako da koristite iCloud E-mail sa iPhone-a na Android telefonu?

icloud2

Odlučili ste da iPhone zamijenite Android telefonom, ali vas muči kako ćete nastaviti da koristite Apple mail? Ne brinite zato što je ustvari veoma jednostavno da otvorite iCloud E-mail i na Android mobilnim uređajima.

Prvo što treba da uradite jeste da postavite određenu šifru za aplikaciju. U WEB pretraživaču otvorite Apple-ovu stranicu na kojoj možete da uredite svoje korisničko ime. Ulogujte se i potražite sekciju “Sigurnost”. U njoj ćete naći naslov “Određene šifre za aplikaciju” i link za generisanje lozinke u kojem treba da upišete naziv kako biste ga kasnije mogli prepoznati. Sada samo kliknite na opciju “Kreirajte”.

Sljedeći korak je da otvorite iCloud E-mail nalog na Android telefonu. U “Podešavanjima” potražite meni za naloge. Na nekim Android telefonima to je označeno kao “Korisnici i nalozi”. Izaberite opcije “+Dodajte nalog” i “Lični (IMAP)” uz koji bi trebala biti oznaka Gmail-a. Ukucajte svoju E-mail adresu i podešavanja servera će biti automatski identifikovana. Nakon toga upišite lozinku koju ste maloprije generisali, kliknite “Dalje” i izaberite opcije računa među kojima obavezno mora biti označena i frekvencija sinhronizacije. I to je to – sada bez problema možete da provjeravate svoj iCloud E-mail.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se