Written by

Kako da koristite iCloud E-mail sa iPhone-a na Android telefonu?

kako? lako!| Views: 420

icloud2

Odlučili ste da iPhone zamijenite Android telefonom, ali vas muči kako ćete nastaviti da koristite Apple mail? Ne brinite zato što je ustvari veoma jednostavno da otvorite iCloud E-mail i na Android mobilnim uređajima.

Prvo što treba da uradite jeste da postavite određenu šifru za aplikaciju. U WEB pretraživaču otvorite Apple-ovu stranicu na kojoj možete da uredite svoje korisničko ime. Ulogujte se i potražite sekciju “Sigurnost”. U njoj ćete naći naslov “Određene šifre za aplikaciju” i link za generisanje lozinke u kojem treba da upišete naziv kako biste ga kasnije mogli prepoznati. Sada samo kliknite na opciju “Kreirajte”.

Sljedeći korak je da otvorite iCloud E-mail nalog na Android telefonu. U “Podešavanjima” potražite meni za naloge. Na nekim Android telefonima to je označeno kao “Korisnici i nalozi”. Izaberite opcije “+Dodajte nalog” i “Lični (IMAP)” uz koji bi trebala biti oznaka Gmail-a. Ukucajte svoju E-mail adresu i podešavanja servera će biti automatski identifikovana. Nakon toga upišite lozinku koju ste maloprije generisali, kliknite “Dalje” i izaberite opcije računa među kojima obavezno mora biti označena i frekvencija sinhronizacije. I to je to – sada bez problema možete da provjeravate svoj iCloud E-mail.