Written by

Kako da koristite NFC na Androidu

mobilni svijet, u žiži| Views: 304

Kupovina gotovinom polako postaju prošlost, a istraživanja predviđaju da će samo u Evropi u narednih par godina biti više bezgotovinskih transakcija od onih koje podrazumijevaju plaćanje “kešom”.

Pametni telefoni u sebi objedinjavaju toliko različitih uređaja, a zahvaljujući NFC tehnologiji uskoro nam neće biti potreban ni novčanik ili kartice kako bismo obavili plaćanje. Korisnici ovih tehnologije mogu vršiti plaćanje na svim prodajnim mjestima koja imaju beskontaktni POS uređaj.

NFC je skraćenica od Near Field Communication i predstavlja skup standarda za mobilne uređaje kojima se uspostavlja radio veza između njih, obično kratkim prislanjanjem jednog uređaja na drugi na razdaljini od nekoliko centimetara.

Takođe, umjesto verifikacije transakcije unosom PIN broja, transakcije realizovovane ovom uslugom sami verifikujete na svom pametnom telefonu. Nije čak ni potrebno da vaš Android telefon bude spojen na Internet u trenutku kada se transakcija obavlja, dovoljno je samo da uključite NFC opciju na svom pametnom telefonu.