Written by

Kako da koristite trikove za iPhone 6s i 6s Plus – 1. dio

kako? lako!| Views: 212

iphone6s_6s_plus_black

Telefoni iPhone 6s i iPhone 6s Plus donijeli su zaista mnogo novih opcija, kako bi se njihovim korisnicima što više olakšao rad na omiljenom uređaju. U nastavku vam donosimo samo neke od njih…

  1. Peek and Pop opcija za brzi pregled email-ova

Sa opcijom 3D Touch na iPhone-u 6s i 6s Plus sada možete pritisnuti ekran telefona za gomilu prečica. Bez obzira da li želite brzo vidjeti sadržaj email-a (povlačite lijevo ili desno da označite poruke kao pročitane ili da ih obrišete), pregledati web stranicu, zavirite šta sve možete pomoću opcije Peek and Pop. 3D Touch takođe znači da možete da dodate novi kontakt samo jednim korakom – pritiskom direktno u aplikaciji telefona.

  1. Siri vam ozbiljno može da uštediti vrijeme

“Hej, Siri” na iPhone-u 6s i 6s Plus sada prepoznaje vaš glas – Siri radi “hands-free”, tako da možete da je pitate da uradi nevjerovatne stvari, kao što je pronalazak najboljeg puta do kuće ili da pozovete nekoga ako su vam ruke zauzete. Razgovarajte sa Siri kao što bi sa prijateljem i to će vam biti od pomoći za mnoge stvari, poput slanja poruka, pozivanje i još mnogo toga.

  1. Žive fotografije

iPhone 6s i 6s Plus može napraviti “žive fotografije”, uhvatiti trenutak zajedno sa fotografijom kao što je fotografija osmijeha sa zvukom kikotanja ili kratki pokret talasa koji udaraju od obalu.

  1. Pretvorite tastaturu u trackpad

Sa 3D Touch opcijom tastaturu možete pretvoriti u trackpad, tako da se brzo možete kretati kursorom kroz email-ove, bilješke i slično. Konačno jednostavan način za uređivanje greška u kucanju opisa za Instagram fotografije.

  1. Koristite blic kada snimate selfije

FaceTime kamera na iPhone-u 6s i 6s Plus koristi ekran iPhone-a kao blic. Još bolje, ona “hvata” ambijentalno osvjetljenje u prostoriji i smanjuje jačinu blica da mu se prilagodi, tako da nećete izgledati kao duh na vašim slikama.

  1. Prošetajte se kroz uspomene

Koristite 3D Touch u svojoj aplikaciji za fotografije, kako biste brzo vidjeli šta ste radili prije tačno godinu dana. Ako je vrijedelo napraviti fotografiju tada, rado ćete joj se vraćati. Ovo je vaš lični vremeplov!

Ukoliko želite da posjedujete jedan od ovih uređaja, sada ih možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.