Written by

Kako da koristite trikove za iPhone 6s i 6s Plus – 2. dio

kako? lako!| Views: 352

9qHMnwUR

Po pojavljivanju na svjetskom tržištu, telefoni iPhone 6s i iPhone 6s Plus označili su početak sasvim nove serije uređaja koji donose niz mogućnosti, ali i prečica za svoje korisnike, kako bi imali potpun ugođaj pri njihovoj upotrebi. U drugom dijelu korisnih trikova predstavljamo vam niz mogućnosti koje ćete zasigurno često koristiti.

7. “Burst mode” za hvatanje savršenih trenutaka 
Ukoliko kontinuirano držite “okidač” za fotografisanje, napravićete i do 10 fotografija po sekundi. Ovo je idealna prečica ukoliko želite da uslikate zanimljiva kratanja, vaše ljubimce u akciji ili neku nesvakidašnju radnju u kojoj učestvujete, a koju jedan kadar ne može opisati.

8. Bilješke se sada mogu i nacrtati
U sklopu aplikacije Notes, dugo pritisnite i izaberite New Sketch i možete nacrtati poruku koju ste imali na umu. Idealna opcija za planove i ideje koje su vam pale na um u hodu i za čije detaljnije opise nemate vremena.

9. Podešavanje izloženosti na kameri 
Sigurno ste do sada primijetili malo sunce koje vam se smiješi sa ekrana tokom fotografisanja. Sa razlogom je tu, a prevlačenjem u pravcu gore-dolje možete podesiti izloženost i količinu svijetlosti, te učiniti svoje fotografije svjetlijima ili tamnijima.

10. Upravljajte svojim životom samo jednom rukom 
Vjerovatno vas je životni tempo natjerao na multitasking, što često podrazumijeva i upotrebu obje ruke prilikom kucanja poruka. Međutim, ovi modeli, kada dva puta uzastopno pritisnete ekran, izbacuju centralno dugme čijim pomjeranjem zapravo pomjerate sve za par milimetara dolje, kako bi bilo nadohvat vašeg palca.

11. Savjet od životnog značaja
“The Health App” koja se nalazi na ovim uređajima će vam potencijalno spasiti život, ukoliko za to bude potrebe. Nudi vam opciju da unesete kontakt osobu koja se brine, ili je upoznata sa vašim zdravstvenim stanjem. Unosom mogućih oboljenja, alergija, prijašnjih nezgoda, ali i korištenih lijekova, može biti od koristi u nesrećnim slučajevima.

12. Spavajte mirnije uz noćnu smjenu  
iOS 9.3 posjeduje “noćnu smjenu” koja uz pomoć sata i geografske pozicioniranosti određuje kretanje sunca iznad vaše lokacije i automatski pretvara boje na vašem displeju u toplije, lišene štetnih plavih zraka. Za ugodnu noć.

Ukoliko su vam ove opcije zanimljive, ali i prijeko potrebne, potražite ove uređaje u ponudi kompanije m:tel.