android web kamera

Written by

Kako da koristite vaš android kao web kameru?

kako? lako!| Views: 241

android web kamera

Ukoliko nemate ugrađenu web kameru na vašem računaru, ova vijest će vas razveseliti. Naime, vaš android može da bude odlična zamjena za web kameru, pa čak i ako ste razmišljali da je sebi kupite, nakon ovog teksta, taj budžet ćete preusmjeriti u nešto drugo. Za današnji recept potreban vam je smartfon i Wi-Fi mreža koja će povezati vaš računar i telefon.

Prvi korak koji nakon povezivanja uređaja je da instalacija kopije IP Webkamere na vašem androidu,a nakon toga instalirajte kopiju softvera IP Adapter na vaš Windows. Na vašem Windowsu morate da imate ili Chrome ili Firefox, jer aplikacija ne radi dobro sa Explorerom. Kada ste sve uspješno instalirali pratite sljedeće korake:

1. Otvorite IP Webcam aplikaciju na vašem android uređaju prilagodite rezoluciju, kvalitet, orijentaciju i FPS limit. Kada to završite, na dnu imate opciju Start Server.

android web kamera2

Takođe je preporučljivo da podesite korisničko ime i šifru, ne samo iz sigurnosnih razloga, već i zbog toga što adapter često neće raditi bez podešenog logovanja.

2. Nađite IP adresu koja se pojavljuje na dnu ekrana vašeg androida u Chrome-u ili Firefox-u. Provjerite na ekranu da li je prikopčan i vaš priključak.

android web kamera3

Koristite opciju koja najbolje odgovara vašim potrebama. Naša preporuka je „Use browser built-in viewer.“

Nakon ovoga biste trebali vidjeti kako se vaš snimak pokreće u Web pretraživaču, ako se to ne dešava, vratite se nazad i pokušajte sa nekom drugom opcijom.

3. Otvorite IP camera adapter koji ste instalirali na vašem Windows-u i popunite tražene informacije kao što su IP adresa, korisničko ime, šifra…

android web kamera4

4. Kliknite Autodetekciju „Autodetect“ pored opcije rezolucije, a zatim „Apply“, a nakon toga bi trebalo da restartujete bilo koju aplikaciju koju koristite uz podešenu web kameru, npr. Skajp.

Nakon ovoga koraka podesite želite li prednju ili zadnju kameru sa vašeg androida i uživajte u razgovoru sa svojim prijateljima, rodbinom, poslovnim partnerima, uz pomoć vašeg vjervnog smartfon ljubimca

android web kamera5