Written by

Kako da kvalitetno odspavate u autobusu

m:ovo m:ono| Views: 150

noj

Znate li da čak 35% ljudi nije dovoljno naspavano? Ukoliko se nalazite među njima, a alarm vas budi svako jutro prije osam, da bi vas napomenuo da je vrijeme za novi radni dan, u moru svakakvih proizvoda pronašli smo jedan, u najmanju ruku, zanimljiv.

Naime, studio Kawamura-Ganjavian, koji je osmislio Ostrich Pillow i Ostrich Pillow Junior, sada nam predstavlja Ostrich Pillow Light. Svi neobični jastuci njihove proizvodnje vam omogućuju da se dobro naspavate i na mjestima koja za to obično nisu namijenjena. Najnoviji jastuk ove neobične kompanije namijenjen je onima koji puno putuju, tako da uz njega mogu ugodno drijemati u zračnoj luci, u vozu ili u autobusu.

Mnogo sati dnevno, ali i sedmično, provedemo na radnom mjestu nenaspavani, a san je sastavni dio našeg dana i zato ga ne treba podcijeniti. Ovaj „Nojev jastuk“ vam pomaže da na posao dođete odmorni, a to kako izgleda moraćete procijeniti sami ili ćete morati posmatrati reakcije vaših saputnika, naravno, nakon što se naspavate.

noj2

Ovaj jastuk možete koristiti i kao šal kada se naspavate i odlučite da napustite vaše prevozno sredstvo. U suštini tako i izgleda, ali je napravljen od drugačijeg materijala, tako da kada ga držite na glavi, ne ometa vas svjetlost, ne mučite se kako da namjestite jastuk na sjedištu, a udoban je. Napunjen je sintetičkim materijalom, kako u ovoj kompaniji kažu „za maksimalnu lakoću i ugođaj”.

Ukoliko vam je sve ovo pomalo smiješno i željeli biste da isprobate „Nojev jastuk“ čisto iz razonode, razmislite da li vam je koristan ili biste se samo malo našalili sa kolegama sa kojima putujete, budući da ćete za ovaj neobični proizvod morati izdvojiti 45 dolara.

Uprkos čudnom izgledu i nevjerici izraženoj od strane medija, ali i običnih potrošača, kreatori jastuka tvrde da zaista djeluje. Pa, ukoliko još niste odlučili šta pokloniti nekome za novogodišnje praznike, eto ideje.