Written by

Kako da na najbolji način iskoristite stari telefon

kako? lako!| Views: 152

Kupili ste novi telefon, a stari vam je još uvijek funkcionalan i najnormalnije radi? Postoji nekoliko sjajnih načina na koje možete iskoristiti stari telefon koji će vam sigurno dobro doći.

Telefon kao daljinski

Svima je dobro poznato da se mobilni telefon može koristiti kao daljinski upravljač, ali sigurno će mali broj ljudi za to koristiti telefon koji mu služi za pozive, poruke i društvene mreže. Upravo zato je stari telefon savršen za ovu funkciju. Starim telefonom možete kontrolisati iTunes, TV ili DVD. Na Play Store-u možete pronaći mnoštvo aplikacija koje će vam otkriti šta sve možete kontrolisati vašim telefonom, a samo neke od njih su Retune, Unified Remote,  PowerDVD Remote, Yatsi…

Stari telefon – novi Google Home

Ovo je nešto kompleksniji projekat, ali sigurno će vam se trud isplatiti. Naime, vaš stari pametni telefon možete pretvoriti u Google Home, ali vaš stari telefon treba da ima dobre performanse i ne smije biti baš previše star. Minimum koji treba da ima jeste funkcija Okay Google koja ne postoji na svim uređajima. Pored toga treba vam i zvučnik koji ćete na telefon povezati putem kabla ili Bluetooth-a. Ako imate opciju okay Google to znači da imate pristup Google Assistant-u i to e u stvari sve što vam je potrebno. Telefon kao i zvučnik treba da budu uključeni u punjač.

Telefon kao budilnik

Ako vaš stari telefon nema dovoljno RAM-a da ga koristite za igranje igrica ili neke kompleksnije radnje onda ga iskoristite kao budilnik koji ćevam uvijek stajati pored kreveta i koga neće morati prebacivati sa jednog mjesta na drugo.

Baby monitor

Stari telefon može biti sjajna zamjena za baby monitore koji su prilično skupi, a svi znamo koliko izdataka imaju novopečeni roditelji.  Najbolja aplikacija za ovu funkciju je sigurno Annie koju možete instalirati na dva mobilna telefona i u tom slučaju jedan je transmiter, a drugi prima signal.

MP3 player

Iako je došlo vrijeme streaming servisa, MP3 je još uvijek jedan od najvažnijih osnovnih formata kad je u pitanju skidanje muzike na pametni telefon. Na Android se mogu skinuti zaista razni player-i koje možete koristit za slušanje muzike, a možete ga čak i povezati sa iTunes bibliotekom.