Written by

Kako da napravite meme

kako? lako!| Views: 81

Meme

Meme su jedan od najpopularnijih načina da se izrazite preko interneta, jer su poruke sažete, a obično su ironične, sarkastične ili duhovite. Ako imate neko duhovito zapažanje jednostavno napravite meme od toga, a evo i kako…

Osmislite duhovit sadržaj koji se može izraziti u dva reda teksta. Poenta obično treba biti sadržana u drugom redu.

Odlučite da li želite da prepravite već postojeći meme ili postavite neku svoju fotografiju koja će ići uz tekst. Dobra stvar je da će vam većina meme kreator sajtova ponuditi obje opcije.

Izaberite meme kreator. Popularne stranice su:

Prvi način: Preimenujte postojeći meme

Pogledajte popis najpopularnijih meme-a koji već kruže po internetu. Ako imate dobar citat na umu, vrlo je vjerovatno da će se uklopiti u jedan od ovih popularnih mema-a.

Pregledajte postojeće meme i pronađite onaj koji odgovara vašem citatu. Kliknite na onaj koji želite.

Dodajte svoj tekst na meme. Možete promijeniti i stil teksta, kao i postavke privatnosti, u zavisnosti od toga da li želite da samo bude dostupan korisnicima kojima pošaljete link ili javno dostupan. Pregledajte svoj meme.

Sačuvajte i podijelite svoj meme kada završite.

Drugi način: Postavite vaš lični meme

Uploadujte svoju sliku na kreator meme-a. Najbolji meme su obično kvadratnog oblika i najmanje 300 piksela za veliki za čitljivosti lakoćom.

Dodajte svoje naslov na meme. Možete promijeniti stil teksta i postavke privatnosti meme, u zavisnosti da li želite da bude dostupan određenim korisnicima ili da bude javno dostupan.

Sačuvajte i podijelite svoj meme kada završite.