Written by

Kako da nestanete sa Facebook-a bez brisanja naloga

kako? lako!| Views: 123

kako nestati sa fb

Mnogi korisnici Facebook-a koriste ovu društvenu mrežu samo kako bi brzo došli do potrebnih informacija ili bili u toku sa aktuelnim dešavanjima, ali ništa više od toga. Takođe, postoje i oni koji bi vrlo rado zauvijek obrisali profil na Facebooku, ali to ne mogu učiniti jer je njihov nalog povezan sa mnogim drugim servisima.

Ukoliko spadate u ovaj tip korisnika ili biste rado postali poput njih, postoji par trikova koji vam mogu i te kako pomoći. U nastavku pročitajte šta sve trebate učinite da praktično iščeznete sa Facebook-a, ali da vaš profil i dalje bude aktivan.

Prvo što morate učinite je da obrišete sve prijatelje koje imate na ovoj društvenoj mreži. Nakon toga, u podešavanjima privatnosti potrebno je da odaberete opciju “Friends Only”, a kako ih više nemate, postaćete virtuelno nevidljivi.

fb nestati

  • Ukoliko želite da sakrijete sve stare postove od javnosti, idite u “Privacy Settings”, te kliknite na opciju “Limit past posts”.
  • Promijenite “Who can send you friends requests?” u “Friends of friends”.
  • Opcije “Who can look you up using the email address you provided” i “Who can look you up using the phone number you provided” podesite na “Friends”.
  • Takođe, isključite mogućnost da internet browser-i mogu da pronađu vaš “Timeline”.
  • Pod opcijom “Who can post on your timeline?” označite “Only me”.
  • Takođe, opcije “Who can see posts you’ve been tagged in on your timeline” i “Who can see what others put on your timeline?” promijenite u “Only me”.

Nakon što napravite sve gore navedene promjene, postaćete praktično nevidljivi na Facebook-u.

Zašto je ovo bolje učiniti umjesto gašenja naloga? Postoji nekoliko ključnih stvari.

I dalje ćete moći da koristite Facebook, moći ćete da pronađete sve članke i priče, kao i statuse ukoliko to želite, štaviše, možete čak i da lajkujete sve što poželite.

A sada, uživajte u potpunoj nevidljivosti na najpoznatijoj društevnoj mreži!