Written by

Kako da obrišete Facebook Messenger poruku koju ste poslali?

m:reza, preporučujemo| Views: 569

Da li ste ikada slučajno poslali poruku pogrešnoj grupi prijatelja, pogrešno napisali nešto ili jednostavno željeli ukloniti poruku u chat-u? Definitivno niste jedini!

Facebook Messenger sada ima mogućnost da ukoliko želite ukloniti određenu poruku, bilo da se radi o ličnoj poruci ili poruci u grupi, to možete učiniti na jednostavan način. Potrebno je samo da dodirnite poruku koju želite ukloniti i izaberite opciju „ukloni za sve“. Uklonjena poruka biće zamijenjena tekstom koji upozorava sve u razgovoru da je poruka izbrisana. Međutim, ova opcija dostupna je maksimalno deset minuta, jer nakon toga poruku više nećete moći ukloniti.

Ako želite ukloniti poruku samo za sebe, to možete učiniti u bilo kojem trenutku klikom na „ukloni za mene“. Kada odaberete ovu opciju, poruka će biti uklonjena za vas, ali ne i za ostale učesnike u razgovoru.

Kao i do sada, uvijek možete prijaviti razgovore koji krše standarde propisane od strane Messenger-a. Opcija „ukloni poruku za sve“ dostupna je korisnicima ove aplikacije širom svijeta na najnovijim verzijama sistema iOS i Android.

Facebook-ov Messenger jedan je od najpopularnijih servisa za komunikaciju, a ima više od milijardu korisnika. Kompanija Marca Zuckerberga posljednjih godina napravila je brojne promjene na ovom servisu – prvo su ga izdvojili iz samog Facebooka, dodali su reklame i opciju Stories, ali godinama nisu predstavili opciju koju su brojni korisnici tražili i koja već postoji na drugim sličnim servisima poput Vibera, WhatsAppa i drugih – mogućnost brisanja poslanih poruka. Sada je konačno želja miliona korisnika ispunjena.