Written by

Kako da obrišete pojedine aplikacije na Androidu

kako? lako!| Views: 1200

Jedan od najjednostavnijih načina da oslobodite memoriju vašeg pametnog telefona sigurno je brisanje aplikacija. Brisanje aplikacija trebalo bi da bude jednostavno i da ne oduzima previše vremena, ali proces može da se razlikuje u zavisnosti koji telefon imate i na koju verziju Androida radi.

Obrišite aplikacije u podešavanjima

Ovo je metoda koja funkcioniše za sve verzije Androida, a prva stvar koju treba da uradite jeste otvorite Settings na vašem uređaju, nakon toga otvorite Apps ili Application manager, pronađite aplikaciju koju želite obrisati i označite je, nakon toga kliknite na Uninstall.

Na ovaj način aplikacija će biti izbrisana iz vašeg uređaja.

Obrišite aplikacije putem Google Play Store-a

Druga opcija je ste da posjetite virtuelnu prodavnicu aplikacija, pronađete aplikaciju koju želite izbrisati i klinete Settings. Nakon toga kliknite na My apps & games, i potražite Installed sekciju, otvorite aplikaciju koju želite izbrisati i kliknite Uninstall.

Nakon nekoliko sekundi aplikacija će biti izbrisana iz vašeg telefona.

Obrišite aplikacije putem app drawer-a

Ovo je vjerovatno najbrži način za brisanje aplikacija, ali je problem što ne funkcioniše na svim Android uređajima. Sve što treba da uradite jeste da otvorite app drawer, pronađete aplikaciju, stavite prst na nju i prevučete je na Uninstall sekciju koja će se pojaviti na ekranu. Na kraju samo treba da potvrdite brisanje klikom na OK.

Kako izbrisati unaprijed instalirane aplikacije

Svaki telefon kada ga kupite u sebi već ima mnoštvo instaliranih aplikacija, neke su veoma korisne, ali neke vjerovatno nikada nećete otvoriti i zato nema smisla da vam zauzimaju prostor. Njih ne možete instalirati na regularana način i one se nazivaju sistemskima i jedini način da ih izbrišete da posegnete za root opcijom vašeg telefona. Ako niste upoznati sa terminom rooting to znači da dobijate pristup komandama, sistemskim datotekama i lokacijama foldera koje su obično zaključane za obične korisnike.

Ako se odlućite na ovaj korak treba da znate da to nosi određene rizike. Alternativa je da jednostavo sakrijete aistemske aplikacije koje ne želite koristiti ukoliko vam tio uređaj dozvoljava. Ovo neće obrisati aplikaciju, ali će smanjiti gužvu u dijelu gdje stoje aplikacije.