Written by

Kako da odaberete pametnu kameru za sigurnost doma

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 167

Da li ste razmišljali o sigurnosti vašeg doma? Kako je poboljšati, pogotovo ako živite u velikim gradovima gdje su krađe i obijanja stanova česta pojava, ili još važnije kako biste vašu porodicu učinili bezbjednijim?

Na svu sreće viši stepen ove vrste sigurnosti je danas dostupan svima, odnosno nije privilegija bogatih vlasnika kuća, jer je video oprema primjerena svakom prosječnom džepu. Tako su moderne kamere malih dimeznija, snimaju u Full HD rezoluciji i Android i iOS operativnim sistemom.

Prije nego donesete odluku koja je opram savršen izbor za vas, odnosno da li tražite kamere za video nadzor unutar objekta ili kamere za snimanje izvan njega. Razlika je ukoliko želite da nadzirete dječiju sobu dok vaša beba spava, ili imate pregled na ulaz u stan, garažu u kući dok ste van doma.

Kako sve postaje “pametnije” u domovima tako i sigurnosne kamere postaju pametnije. Osim što se snimljeni sadržaj može skladištiti na cloud-u, ili na micro SD karticama, mogu se povezati na Wi-Fi mrežu. Nekim kamerama se može upravljati glasom, odnosno uz pomoć digitalnih asistenata.

Neke kamere mogu da rade na punjive baterije, dok neke zahtijevaju stalno napajanje, pa birajte kameru zavisno od toga da li imate u blizini izvor napajanja. Bolje kamere imaju detektor za pomjeranje, pa u ovom slučaju imate mogućnost da uključite opciju da dobijate notifikacije kada kamera uoči takve aktivnosti. Većina kamera pokriva šire vidno polje i imaju mogućnost zumiranja i noćnog snimanja.