Written by

Kako da omogućite Night mode na Androidu?

kako? lako!| Views: 242

Ekrani su postali sastavni dio naših života, naših poslova, ali i slobodnog vremena. Upravo zato ne čudi što se u zadnje vrijeme sve više piše o tome kako ekrani utiču na naše zdravlje. Mnogi kažu da vrijeme provedeno za ekranom može da utiče na san i na koncentraciju i zato je jako važno da koristite Night Mode, tačnije noćni režim.

Dosad je ova režim bio dostupan na pojedinim aplikacijama, a sada ga možete aktivirati i na Androidu. Ovaj režim eliminiše plavo svjetlo koje utiče na spavanje, ami vam otkrivamo kako da ga aktivirate.

Ako imate verziju Android 7.0 i više onda ovaj režim već imate instaliran u vašem telefonu i samo treba da ga pronađete i aktivirate. 

Prvo dodajte System Ui Tuner, pređite prema dole s vrha ekrana i na taj način ćete povečati Quick Settings meni. Pritisnite i držite i pustite nakon desetak sekundi. Nakon toga ćete dobiti poruku kao ste uspješno dodali System UI Tuner u podešavanje.

Nakon toga skinite Nighte Mode koji možete pronaći na Google Play Store.

Ova aplikacija ima samo jednu opciju, dugme koje omogućava ovaj režim i automatski se pokreće kada zađe sunce bez obzira na to gdje se nalazite, ali ako vam to ne odgovara i to možete prilagoditi vašem svakodnevnom ritmu.

Pored ovog načina postoje brojne aplikacije koje omogućavaju noćni režim, a samo neke od njih su: Night Mode, Blue Light Filter, Twilight, Dimly, and Night Screen.