Written by

Kako da pametni telefon povežete sa televizorom

kako? lako!| Views: 224

Ne morate biti neki veliki znalac ili haker da biste sadržaj sa vašeg tableta ili telefona prikazali na televizoru, ali ako do sada niste probali, onda će vam ovaj kratki priručnik dobro doći.

Najjednostavniji način da povežete vaš pametni televizor sa telefonom jeste putem wi-fi konekcije što će vam omogućiti da prenosite sadržaj sa vašeg Android uređaja. Veliki broj proizvođača pametnih televizora među kojima su: Sony, Philips, LG i Panasonic imaju opciju povezivanja na wi-fi.

U povezivanju vam može pomoći i odgovarajuća aplikacija po nazivu iMediaShare – Photo & Music pomoću koje ćete jednostavo prebaciti sadržaj sa telefona na televizor. Ova opcija vam omogućava da odaberete vrstu fajlova koje želite prebaciti te ih automatski reprodukovati na televizoru. Android aplikaciju možete instalirati i direktno na televizor.

Google Chromecast

Pored aplikacije tu je i Google Chromecast, uređaj koji vam omogućava da sadržaj sa telefona ili tableta emitujete drektno na TV. Sve što vam je potrebno za ovu operaciju jeste Google Home aplikacija i da uključite Chromecast u TV putem HDMI priključka.

Na Google Home aplikaciji odaberite Cast Screen/Audio, zatim dodirnite plavo dugme i odaberite uređaj koji želite povezati.